DİŞ BEYAZLATMA (BLEACHING) NEDİR? KALICILIĞI NE KADARDIR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Günümüzde herkes beyaz dişlere sahip olmak istiyor, bu nedenle farklı yöntemler arayan kişiler en fazla, diş minesindeki renklenmeleri yok etmeye yarayan bleaching yani diş beyazlatma işlemini yaptırıyor.


Bleaching Nedir?

Bleaching diş mineleri üzerindeki, çeşitli sebeplerden dolayı oluşan renklenmeleri birkaç ton açmaya yarayan bir uygulamadır. Son derece güvenli olan yöntem ister ev ortamınızda, isterse diş muayenehanesinde uygulanabilmektedir.
 

Dişlerin Renk Değiştirmesinin Nedenleri?

Boyar madde içeren yiyecek ve içeceklerin yenmesi ve içilmesi sonucu, diş mine yüzeyinde renklenmeler oluşabilmektedir.Çay, kola, kahve ve tütün maddelerinin kullanımı sonucunda, oluşan bu renklenmeler, basit bir işlemle yok edilebiliniyor.
 

Dişlerdeki Renk Değiştirmeler Nasıl Önlenir?

Günlük diş temizliğine dikkat ederek ve özellikle çay, sigara, kola, kahve gibi maddelerin kullanımı en aza indirilerek, dişlerdeki renk değiştirmelerinin önüne geçmek mümkündür.
 

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma evde veya muayenehanede olmak üzere iki şekilde yapılır.Evde yapılacak beyazlatma işleminde, diş hekiminizin hazırladığı, kişiye özel ağızlıkların içerisine özel hazırlanmış jeller sürülerek, işlem gerçekleştirilir. Kişi ağızlıkları diş hekiminin tavsiye ettiği süre boyunca, günde birkaç kez kullanarak,dişlerinin istediği renge kavuşmasını sağlayabilir.Kliniklerde yapılan beyazlatma işlemi ise yaklaşık bir saat süren bir uygulamadır. Beyazlatma sağlayan özel kimyasallar uygulanarak, basit ve acısız şekilde beyazlatma işlemi yapılır. Diş rengine bağlı olarak, uygulamanın birkaç kez yapılması gerekebilir. Her iki yöntemde de dikkat edilmesi gerekli olan en önemli şey, uygulama sonrasında özellikle birkaç gün renklendirici içeren yiyeceklerden ve içecekleren uzak durulmasıdır.
 

Beyazlatma Sonrası Renk Kalıcı mıdır?

Beyazlatma işlemi sonrasında, renklendirici içeren maddelerin kullanımına bağlı olarak, dişlerdeki renklenmelerin ortaya çıkması mümkündür. Bu durumlarda tek seanslık yapılabilecek beyazlatma yöntemiyle, diş beyazlığının kalıcılığı sağlanır.


Diş beyazlatma yani bleaching işlemi kesinlikle diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır. Bilinçsizce yapılacak diş beyazlatma işlemi sırasında, diş minelerine zarar verilebileceği gibi, dişte geri dönüşü olmayan hazarlar oluşabilir.Diş hekiminiz sizin dişlerinize en uygun beyazlatma yöntemini belirleyecek ve bu yönde bir işlem yapacaktır. Sizde dişlerinizdeki renklenmeden rahatsızlık duyuyor, sağlıklı ve beyaz dişlere kavuşmak istiyorsanız, diş hekiminizle beyazlatma işlemini yapabilirsiniz.